Ons concept

Aandacht

Aandacht

Service

Service

Comfort

Comfort

RSB Cinemas is de onbetwiste marktleider op het gebied van servicebioscopen in Nederland. In 1984 begon het succesverhaal voor RSB Cinemas met het openen van één van de eerste servicebioscopen van Nederland onder de naam Cinema Roma in het Gelderse Wijchen. Als pionier van dit concept groeide het bedrijf uit tot een onafhankelijke bioscoopgroep met vijf unieke bioscopen en één missie: “Met passie de meest comfortabele en persoonlijke bioscoopervaring mogelijk maken”.

Wat het bioscoopconcept uniek maakt, is het ongekend hoge serviceniveau. Gasten kunnen voor en tijdens de voorstelling van een uitgebreide menukaart een hapje en een drankje bestellen via de website of door op de serviceknop te drukken. Maar daar stopt het verlenen van service niet. Gasten worden bij aankomst vriendelijk verwelkomd en naar de gereserveerde plaatsen begeleid. Geen standaard bioscoopstoel maar een luxe fauteuil zorgt voor extra comfort tijdens de voorstelling. Zeer geliefd zijn ook de love-seats waar gasten niet gescheiden worden door een armleuning en tegen elkaar aan kunnen kruipen tijdens een romantische of juist een spannende film.

Serviceknop

De serviceknop neemt een centrale rol in om gasten zoveel mogelijk comfort te bieden. Naast het doorgeven van bestellingen, kunnen gasten de serviceknop gebruiken voor alle mogelijke wensen tijdens de voorstelling. Zo kan bijvoorbeeld op verzoek het geluidsniveau tijdens de voorstelling aangepast worden. Ook kunnen gasten die daar behoefte aan hebben een extra kussentje laten brengen. De persoonlijke benadering ervaren gasten niet alleen in de bioscoop. Dagelijks is onze gastenservice bereikbaar per telefoon, Whatsapp, e-mail en social media voor het maken van reserveringen en alle denkbare verzoeken. 

Balkon & Club Lounge

Dat het concept steeds luxueuzer wordt, blijkt uit de balkonplaatsen die in veel van de zalen van RSB Cinemas inmiddels beschikbaar zijn. Gasten die kiezen voor een fauteuil op het balkon wordt bij aankomst een glaasje cava (of een alcoholvrije variant) aangeboden en genieten van perfect zicht op het doek. De menukaart op het balkon is nog wat uitgebreider en luxer, zo kan er zelfs een fles champagne besteld worden. Voor en na de voorstelling kunnen balkongasten in de exclusieve Club Lounge een hapje en een drankje bestellen. 

Uitgebreid filmprogramma

Door de sterke positie als marktleider is RSB Cinemas in staat om alle grote filmtitels direct vanaf de release op te nemen in de programma’s van haar bioscopen. Regelmatig zijn er dan ook premières waarbij de rode loper uitgerold wordt. Door jarenlange ervaring in de filmbranche en de programmering geheel onafhankelijk uit te voeren, kunnen gasten rekenen op een gevarieerd en aantrekkelijk filmprogramma waarin geen blockbuster ontbreekt. 

Abonnement

Doordat het de gasten aan niets ontbreekt, is het aantal trouwe bezoekers extreem hoog. Speciaal voor deze gasten is er een abonnement verkrijgbaar waarmee ze tegen een aantrekkelijk tarief per periode van één of meer films kunnen genieten. Dit abonnement is gedigitaliseerd waardoor gasten geen pasje of toegangsbewijs nodig hebben maar in plaats daarvan hartelijk verwelkomd worden door een medewerker.

Gasten met een beperking

De meeste zalen bij ons zijn toegankelijk voor mindervaliden. Deze plaatsen zijn zowel telefonisch als online te reserveren. Tevens is er een mindervalidentoilet aanwezig. In de zaal kunnen twee fauteuils verwijderd worden van de achterste rij zodat er plaats ontstaat voor één of twee rolstoelen.

Gasten met een visuele beperking kunnen in onze bioscopen gebruik maken van de app EarCatch. Deze app kan op de eigen smartphone geïnstalleerd worden en biedt audiodescriptie voor bepaalde films.

Doven en slechthorenden kunnen gebruik maken van de app SubCatch. Deze app kan op de smartphone geïnstalleerd worden en beschrijft bij een aantal films wat de gast niet hoort.

In onze bioscopen heten we opgeleide hulphonden door een erkende instituut van harte welkom.